Υλικά

  1. 500 γραμ αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κομμένη στο μούλτι
  2. 1 φλυτζάνι ζάχαρη άσπρη κανονική (220 γραμ)
  3. 2 βανίλιες
  4. 2 ασπράδια αυγού χτυπημένα μαρέγκα
  5. 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη (15 γραμ)
  6. 8 κουταλιές της σούπας ανθόνερο για το ζύμωμα (80 ml)
  7. Ανθόνερο για ράντισμα πάνω απο τα αμυγδαλωτά
  8. 1/2 του κιλού ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (να ψηθούν λίγο)

    Φωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  2. 2

    Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στο μούλτι. Πρέπει να τα κόψουμε πολύ ψιλά σαν πούδρα.

    Φωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  3. 3

    Τοποθετούμε τα αλεσμένα αμύγδαλα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες, την φρυγανιά.

    Φωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  4. 4

    Ανακατεύουμε τα υλικά. Παίρνουμε τα αυγά και χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.

    Φωτογραφία βήματος 4 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 4 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 4 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  5. 5

    Όταν τα ασπράδια γίνουν μαρέγκα, τα ρίχνουμε στα υλικά που ανακατέψαμε προηγουμένως.

    Φωτογραφία βήματος 5 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 5 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  6. 6

    Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ανθόνερο και ζυμώνουμε

    Φωτογραφία βήματος 6 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 6 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 6 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  7. 7

    Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει εύπλαστη. Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια. Ωστόσο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 με 180 βαθμούς με αέρα.

    Φωτογραφία βήματος 7 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 7 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 7 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  8. 8

    Αφου πλάσουμε όλη την ζύμη σε μπαλάκια δίνουμε το σχήμα που φτιάγνουμε τα αμυγδαλωτά στην Κύμη. Φτιάγνουμε κατά κάποιο τρόπο ποδαράκια., όπως στις φωτογραφίες.

    Φωτογραφία βήματος 8 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 8 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 8 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  9. 9

    Όταν τα φτιάξουμε τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά όχι περισσότερο γιατί θα σκληρήνουν. Θέλουμε να είναι μαλακά.

    Φωτογραφία βήματος 9 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 9 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 9 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  10. 10

    Τα βγάζουμε απο το φούρνο αφού περάσουν τα 4 με 5 λεπτά και τα ψεκάζουμε με ανθόνερο.

    Φωτογραφία βήματος 10 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 10 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  11. 11

    Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε μέσα σε αυτήν ένα ένα τα αμυγδαλωτά.

    Φωτογραφία βήματος 11 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 11 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 11 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  12. 12

    Πασπαλίζουμε το κάθε αμυγδαλωτό με ζάχαρη άχνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

    Φωτογραφία βήματος 12 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 12 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  13. 13

    Όταν κρυώσουν τα γλυκάκια μας τα τυλίγουμε σε διάφανη ζελατίνη και τα σερβίρουμε στις χαρές μας.

    Φωτογραφία βήματος 13 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 13 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης
  14. 14

    Καλή επιτυχία !

    Φωτογραφία βήματος 14 της συνταγής Αμυγδαλωτά ΚύμηςΦωτογραφία βήματος 14 της συνταγής Αμυγδαλωτά Κύμης

kimialiverionline

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]