Υλικά
- 500 γραμ αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κομμένη στο μούλτι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άσπρη κανονική (220 γραμ)
- 2 βανίλιες
- 2 ασπράδια αυγού χτυπημένα μαρέγκα
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη (15 γραμ)
- 8 κουταλιές της σούπας ανθόνερο για το ζύμωμα (80 ml)
- Ανθόνερο για ράντισμα πάνω απο τα αμυγδαλωτά
- 1/2 του κιλού ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (να ψηθούν λίγο)
-
2
Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στο μούλτι. Πρέπει να τα κόψουμε πολύ ψιλά σαν πούδρα.
-
3
Τοποθετούμε τα αλεσμένα αμύγδαλα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες, την φρυγανιά.
-
4
Ανακατεύουμε τα υλικά. Παίρνουμε τα αυγά και χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
-
5
Όταν τα ασπράδια γίνουν μαρέγκα, τα ρίχνουμε στα υλικά που ανακατέψαμε προηγουμένως.
-
6
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ανθόνερο και ζυμώνουμε
-
7
Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει εύπλαστη. Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια. Ωστόσο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 με 180 βαθμούς με αέρα.
-
8
Αφου πλάσουμε όλη την ζύμη σε μπαλάκια δίνουμε το σχήμα που φτιάγνουμε τα αμυγδαλωτά στην Κύμη. Φτιάγνουμε κατά κάποιο τρόπο ποδαράκια., όπως στις φωτογραφίες.
-
9
Όταν τα φτιάξουμε τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά όχι περισσότερο γιατί θα σκληρήνουν. Θέλουμε να είναι μαλακά.
-
10
Τα βγάζουμε απο το φούρνο αφού περάσουν τα 4 με 5 λεπτά και τα ψεκάζουμε με ανθόνερο.
-
11
Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε μέσα σε αυτήν ένα ένα τα αμυγδαλωτά.
-
12
Πασπαλίζουμε το κάθε αμυγδαλωτό με ζάχαρη άχνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
-
13
Όταν κρυώσουν τα γλυκάκια μας τα τυλίγουμε σε διάφανη ζελατίνη και τα σερβίρουμε στις χαρές μας.
-
14
Καλή επιτυχία !